24 september 2011

Djaake

Nu när hösten har kommit och det är full rulle på förskolan behövs lite andra kläder än de ljusa "vara-snygg-på-stan-kläder" som Hjalmar hade en del i somras. Nu behövs mjuka och lekvänliga kläder i massor som helst ska tåla lite fläckar.
Velourbyxor är väl allra mjukast men denna blå babymanchester från Stoff2000 är nog nästan lika mjuk, fast jag tycker det ser lite mer klätt ut med riktiga byxor. Mönstret till byxorna är också från samma ställe, men mycket omgjort. Mönstret är flera cm avsmalnat och jag har valt och göra en gylf, vilket inte mönstret hade. I midjan är det knapphålsresår. Tidigare har jag gjort ett par nästan likadana i rött som inte fastnat på bild.
Tröjan är mitt vanliga mönster i ca stl 92/98. Den här färgvarianten av drakar från Znok är den jag gillar bäst.

19 september 2011

Kompismoln

Hjalmar har en rolig och söt kompis på gården som heter Siri. För ett tag sedan sydde jag dessa matchande kompiskläder till dem. Det var när det fortfarande var varmt. Nu är det inte så mycket t-shirtar längre. Jag tycker att hösten kom tidigt i år. Här i Göteborg var hela augusti ganska trist.
Egna mönster i ca stl 98.

1 september 2011

Som en dans...

....gick det att sy denna tröja som Hjalmar ska ha på söndag när han börja i sin dansgrupp för tvååringar. Skitdålig rubrik, jag vet, men jag kunde inte låta bli.
Tröjan är sydd i sportstretch eller badräktstyg eller vad det nu kallas, och gick snabbt och lätt att sy. Jag drog mig lite för att börja sy eftersom jag trodde att det skulle bli svårtmed det hala tyget, men allt flöt på bra. Jag valde att sy med tretrådig interlock istället för fyrtrådig som jag brukar, eftersom den är lite mer elastisk söm.
Tröjan har starkt inspirerats av 80-tal/ tidigt 90-tal samt konstnären Baertling.
Hjalmar kommer vara den coolaste killen på dansgolvet i höst i denna tröja med svarta trikåbyxor till.